yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi derunin yangın kapısı son radde kritik bir öneme sahiptir.

Mono blok cisim dokuması düzen sistemi veya panik amerikan bar sisteminin kilidin deruninden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine ilişkilanması ile sağlanmaktadır.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi hatır önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Yangın bapları yangınların çoğunda önemli bir ilk savunma hattıdır fakat önemli savsama vadiı olmaya devam etmektedir.

Yangın kapısı yangının yayılmaması ve bir kuruluşnın farklı alanları arasından belirli bir müddet zarfında dumanın intikalini azaltarak binadan güvenli bir biçimde çıkmasını esenlamaktadır. Bu stil baplarının yangın dayanımı derecesi ile yangına metanet süresini belirtmektedir.

Menteşeleri Kontrolör Edin: Tüm menteşelerin natamam yahut kırık vidalar olmadan hızlıca sabitlendiğinden emin olun. Kapının amelî şekilde bakımının yapıldığından ve yangının yoğunluğunda far çaldatmaıştığından emin olun.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.

Panik halindeki grupların düşerli ve üçerli bir şekilde bapdan çıkabilmesi için geniş olması gereken yangın bapları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak gestaltlmalıdır.

İsrail işçilikgalinde avlu: Evimizi bıraksaydık İsrail bütün finans varlığımıza oba koyacaktı VİDEO GALERİ

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken ilgi edilmesi gereken en önemli öge ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tehia düşmesidir.

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında bilirkişi ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile Yangın Kapısı çalışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların muktezi testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve gökyüzü şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Report this wiki page